Erasmus+ mobilitási program 2020-22

Sándor Eszter: Add hozzá a te “mi lenne, ha”–dat a jövő erdőjéhez – Erasmus+ beszámoló Oxfordból

Sándor Eszter a tartományfőnöki iroda vezetője útja során a King’s Oxford nyelviskolában tanult angolul, valamint a klímavédelem kérdésével foglalkozott.

Tornya Erika: Nehéz valóság és egy köztünk élő szent – Erasmus+ beszámoló Máltáról

Tornya Erika a A SZÍV jezsuita magazin felelős szerkesztője útja során megismerte hogyan kezeli a máltai főegyházmegye az országba érkező menekültek kérdését valamint találkozott a kilencvenegy éves Dionysius Minthoff atyával aki évtizedek óta a migránsok segítésével foglalkozik.

Michels Anna: Máltai kitekintések – Erasmus+ beszámoló Máltáról

Michels Anna, a Jezsuita Kiadó irodavezetője az angol  tanulás mellett a környezetvédelem máltai megközelítésével és gyakorlatával foglalkozott útja során.

Csordás Gáborné beszámolója – ERASMUS+ beszámoló Edinburgh-ból

Csordás Gáborné, a gazdasági igazgatóság munkatársa a szervezett nyelvoktatás keretein túl igyekezett megismerni Skócia menekültügyi jó gyakorlatait is.

Palóczné Kovács Beáta: A menekültekkel való együttélés elősegítése – ERASMUS+ beszámoló Edinburgh-ból

Palóczné Kovács Beáta a fejlesztési iroda munkatársa menekültekkel való együttélés elősegítéséről igyekezett ismereteit gazdagítani három hetes edinburgh-i útja során.

Bartal Attila: Biodiverzitás erősítése a nagyvárosban – ERASMUS+ beszámoló Edinburgh-ból

Bartal Attila, a fejlesztési iroda vezetője nem csak angol nyelvet tanult edinburghi tartózkodása alatt, hanem a városvezetés által elfogadott „zöld akcióterv” megvalósult és tervezett eredményivel is megismerkedett.

Robotkáné Benkeházi Tímea: A skót cél a nettó nulla – ERASMUS+ beszámoló Edinburgh-ból

Robotkáné Benkeházi Tímea a műszaki és üzemeltetési iroda irodavezetője 2022. júniusában töltött három hetet a skót fővárosban ahol a nyelvtanulás mellett a klímavédelem témájával is foglalkozott.

Szőnyi Szilárd: „A nyelvtanulás összekapcsolódott a menekültüggyel” – Erasmus+ beszámoló Oxfordból

Szőnyi Szilárd, a Jezsuita Rend kommunikációs irodájának vezetője május vége és június közepe között három hetet tölthetett Oxfordban, a Kings School nyelviskolában, ahol az angoltanulás összekapcsolódott útjának másik céljával, a menekültügyi jó gyakorlatok megismerésével.

Vaszkun Judit: „Lehet tenni azért, hogy értékeinket ne felejtsük el” – Erasmus+ beszámoló Máltáról

Vaszkun Judit, a Manréza Ignáci Lelkiségi Központ munkatársa 2022 eleji máltai tanulmányútján a nyelvkurzusok látogatása mellett a környezetvédelem témakörére fókuszált. A helyi jezsuita lelkigyakorlatos házakat meglátogatva gyűjtött jó példákat arról, hogy apró lépésekkel, a magunk eszközeivel hogyan tehetünk a teremtett világ megóvásáért.

Emődiné Csapó Barbara: „Három hét Európa egyik legrégebbi fővárosában” – Erasmus+ beszámoló Londonból

Emődiné Csapó Barbara, a Lehetőségek Iskolája korábbi vezetője három hetet töltött Londonban az Erasmus+ program keretében 2021 októberében. Az intenzív nyelvtanfolyam mellett számos kulturális nevezetességet sikerült meglátogatnia, emellett a brit Jezsuita Menekültszolgálat (JRS UK) munkájába is bepillantást nyert.

Székely Orsolya: „Bővíteni tudtam szakmai eszköztáramat” – Erasmus+ beszámoló Londonból

Székely Orsolya, a magyarországi Jezsuita Menekültszolgálat munkatársa 2021 októberében két hetet töltött Londonban az Erasmus+ program keretében. Az intenzív nyelvtanfolyam új tapasztalatokkal gazdagította, melyeket be tud majd építeni nyelvtanári praxisába. Emellett lehetősége volt meglátogatni a Jezsuita Menekültszolgálat helyi irodáját is.