Reflexió

Válaszok keresése egy megváltozott világban

Minden tevékenységünk eredményeit és a tapasztalatainkat újra és újra értékeljük, hogy a következő lépéskor erre a többlettudásra építhessünk. Reflexiót gyakorolni mindenki számára hasznos nap mint nap. Próbálja ki a módszerünket.

A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia vezetésével megújul a Párbeszéd Háza, a magyarországi jezsuiták lelkiségi és kulturális központja

Új irányítás alatt megújul a Párbeszéd Háza, a magyarországi jezsuiták lelkiségi és kulturális központja. A 2020. óta új formában működő, felnőttképzéseket, kutatásokat és reflexiós programokat kínáló Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia (FFJA) szeptembertől fogja össze és koordinálja a saját kezdeményezésű, ill. a jezsuita rendtagok és a hozzájuk kapcsolódó egyes intellektuális apostoli művek által szervezett programokat a […]

Átfogó ökológia

A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia 2022-ben új, fenntartható fejlődéssel, teremtésvédelemmel foglalkozó programot indít, amely a katolikus hit talaján az egyház és a tudomány környezeti kérdésekben kialakított álláspontjainak közelítését, integrált teremtésvédelmi és fenntartható fejlődési szemléletbe történő összegzését célozza meg. A program nyolc részes interaktív fórumsorozatát 2022. január és június között rendezzük. Az egyes alkalmakra a honlapon keresztül lehet regisztrálni.

Erasmus

A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia és a Jézus Társasága Alapítvány sikeresen pályázott Erasmus+ támogatásra, ezért a jezsuita művek munkatársai két-, illetve háromhetes külföldi nyelvtanfolyamon vehetnek részt 2021. októbere és 2022. szeptembere között. A pályázat eredményeképpen 27 fő utazhat Angliába, Skóciába, Írországba vagy Máltára nyelviskolai keretek között angol nyelvet tanulni újrakezdő, középhaladó, illetve haladó szinten. A programban résztvevők emellett felkeresnek egy, a klímavédelem (jezsuita szóhasználattal élve: teremtésvédelem) vagy a menekültügy területén, a kiválasztott városban működő intézményt jó gyakorlatok gyűjtése, valamint lehetséges együttműködések feltérképezése céljából.