Konferenciák

Az FFJA saját és más jezsuita művekkel közös konferenciái

Ismerje meg a legnagyobb jezsuita szerzetesek életéről, sokakat érintő társadalmi, közéleti, fenntarthatósági témákkal foglalkozó konferenciáinkat!

„Kerkai Jenő keresztútja” konferencia

2023. november 25. szombat, 9.00-16.30

„Kerkai Jenő keresztútja” címmel konferenciát szervezett a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia és a Kerkai Jenő Jezsuita Szociális Központ. Programunkon megemlékeztünk a XX. század egyik legjelentősebb magyar jezsuita életművéről és azokról a ma is érvényes tanulságokról, amelyeket számunkra hagyott.

Nemeshegyi 100: Emlékkonferencia Nemeshegyi Péter SJ születésének 100. évfordulójának alkalmából

2023. március 25. szombat, 10.00

Nemeshegyi Péter SJ atya születésének századik évfordulója alkalmából emlékkonferenciát tartott a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia szervezésében 2023. március 25-én, szombaton, a Párbeszéd Házában. A Magyar Kurír, a konferenciáról közölt cikke ide kattintva olvasható. A konferencia teljes terjedelmében visszanézhető az FFJA Youtube csatornáján.

„Életét a magyar nép felemelésének szentelte” – konferencia Kerkai Jenő SJ-ről

2022. november 5.

 Kerkai Jenőre, a KALOT (Katolikus Agrárifjúsági Legényegyletek Országos Testülete) alapítójára emlékezett a november 5-iki konferencia, amelyet közösen szervezett a Kerkai Jenő Jezsuita Szociális Központ és a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia (FFJA). „Hogyan lett Kerkai mozgalma néhány év alatt ilyen sikeres? Hogyan állt ellen a nehézségeknek?” – tette fel a kérdést bevezetőjében Szigeti Szabolcs, az Akadémia […]