Erasmus

Krómer Ádám: „Finomodott a szemléletem” – Erasmus+ beszámoló Máltáról

Krómer Ádám műszaki igazgató máltai tanulmányútja során az idegen nyelv gyakorlása mellett a hulladékkezelés és környezetvédelem témakörére összpontosította a figyelmét. Mint mondja: mindkét kérdésben finomodott a szemlélete és fogalmazódtak meg új gondolatok benne, például hogyan csökkenthető rendtartományunk beruházásainak környezeti terhelése.

Emődiné Csapó Barbara: „Három hét Európa egyik legrégebbi fővárosában” – Erasmus+ beszámoló Londonból

Emődiné Csapó Barbara, a Lehetőségek Iskolája korábbi vezetője három hetet töltött Londonban az Erasmus+ program keretében 2021 októberében. Az intenzív nyelvtanfolyam mellett számos kulturális nevezetességet sikerült meglátogatnia, emellett a brit Jezsuita Menekültszolgálat (JRS UK) munkájába is bepillantást nyert.

Vaszkun Judit: „Lehet tenni azért, hogy értékeinket ne felejtsük el” – Erasmus+ beszámoló Máltáról

Vaszkun Judit, a Manréza Ignáci Lelkiségi Központ munkatársa 2022 eleji máltai tanulmányútján a nyelvkurzusok látogatása mellett a környezetvédelem témakörére fókuszált. A helyi jezsuita lelkigyakorlatos házakat meglátogatva gyűjtött jó példákat arról, hogy apró lépésekkel, a magunk eszközeivel hogyan tehetünk a teremtett világ megóvásáért.

Székely Orsolya: „Bővíteni tudtam szakmai eszköztáramat” – Erasmus+ beszámoló Londonból

Székely Orsolya, a magyarországi Jezsuita Menekültszolgálat munkatársa 2021 októberében két hetet töltött Londonban az Erasmus+ program keretében. Az intenzív nyelvtanfolyam új tapasztalatokkal gazdagította, melyeket be tud majd építeni nyelvtanári praxisába. Emellett lehetősége volt meglátogatni a Jezsuita Menekültszolgálat helyi irodáját is.