A közösség ereje: találkozó a szegedi jezsuita templom önkénteseinek

A közösség összetartó ereje mutatkozott meg a szegedi Szent József Jezsuita Templomban, a november 25-én megrendezett önkéntestalálkozón. Az eseményen Elek László jezsuita vezetésével hálát adtak a közösség önzetlen, régi és új segítőiért. A jó hangulatról az arlói  Jelenlét program keretében működő Szimfolk Műhely tagjai gondoskodtak autentikus muzsikával.

A találkozó elején a közösséget összefogó Elek László SJ köszöntötte a templom körül odaadóan, odafigyeléssel és töretlenül szolgáló mintegy 40 fős szegedi önkéntesközösség jelenlévő tagjait. A gazdagító együttlét alkalmával közösen rácsodálkozhattunk arra, hogy az évtizedek óta lelkesen szolgáló kezek mellett vannak újonnan csatlakozók is, akik örömmel ajánlják fel azokat a képességeket, szaktudást, időt és energiát, amivel gazdagíthatják a templomi közösség életét. Van, aki szépérzékével és virágokat ismerő szaktudásával, van, aki kézműves-tehetségével, van, aki rendszeretetével, van, aki imádságos lelkületével, van, aki idegennyelv-tudásával, jó szövegíró- vagy éppen pontos adminisztrációs képességével, jóasszony- vagy jó házigazda-szemléletével járul hozzá az élő és jó hangulatú közösség mindennapjaihoz.

Fotógaléria

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy örömzenéléssel, kis házikoncerttel és táncházzal fellépő Arlói Jelenlét Program Szimfolk Műhelyének roma fiataljai és kísérői számára a szegedi jezsuita önkéntesek a templom udvarán hatalmas bográcsban készítettek babgulyást, illetve saját készítésű mézeskaláccsal és más süteményekkel is kedveskedtek. Az alig három éve működő Szimfolk Műhely idén indította el vezetőképzőjét, amelyben 15-18 éves fiatal roma tehetségek heti rendszerességgel tanulnak zenélni, együttműködni, magukra és másokra figyelni. Kitartó és elkötelezett munkájuk gyümölcse volt a mintegy ötvenfős közönség előtt adott, saját szerzeményükkel is színezett koncert, majd a másnapi családos szentmise végén imádságokat énekeltek egyedi hangszerelésükben.

Elek László atya is ajándékkal készült az önkéntesek számára: helyben tervezett és készített hűtőmágnest a templom képével, valamint a frissen készült, IHS-logóval ellátott önkénteskendőt kapott minden résztvevő.

Az esemény a Jezsuita Önkéntes Központ támogatásával valósult meg.