P. NEMESHEGYI PÉTER SJ 1923-2020

Temetés: 2020.07.02. 18 órakor a Jézus Szíve jezsuita templomban

A hivatásáról vall az atya a videón: https://www.youtube.com/watch?v=68q-zi4TNYk

Két megemlékezés: https://jezsuita.hu/nemeshegyi-peter-sj-atlepett-az-orokkev…

https://jezsuitakiado.hu/blog/a-hajnal-embere-vagyok-nemeshegyi-peter-1923-2020/

Számos szívet melengető megemlékezés érkezett szombat óta. Íme egy rövid válogatás ezekből:

„Neki köszönhetem az Isten-képemet, a szentségek szeretetét, azt ahogyan és amit hiszek. Nem szomorúságot éreztem, amikor megtudtam, hanem boldogságot, mert Célba ért! Hálás vagyok, hogy ismerhettem. Tovább kell vinnünk az üzenetét! Átadta a feladatot!

Csodálatos ember volt, hálás vagyok, hogy ismerhettem és hogy a PH-ban tartott előadáson is ott lehettem. Isten országában találkozunk. Addig is olvasgatom könyveit, és ballagok „A szeretet útján”, hogy én is biztosan odaérkezzek majd. Az Örök Világosság fényeskedjék Neki!

Pepi atya! Már keblére ölel a jó Isten. MEGÉRDEMLED. Az a fa amit annyit emlegettél, annyi könyvedben utaltál rá, most ott van veled a Hetedhét mennyországban. Tanítottál a főiskolán, de az életben, az emberekben és a világban a jót látni, ezt tőled tanultam meg. A legtöbb amit kaphattam. Viszontlátásra.

Jutalmazza őt a Mindenható azért a sok jóért, amit a magyar egyházért tett! Személyes emlékeimet életem nagy értékei között őrzöm.”

Péter atya olyan volt, mint egy angyal, a jó Isten hírnöke. A mennyei születésnapja van ma. Hála érte az Úrnak, hogy ő adatott nekünk.”

Életem egyik, ha nem a legnagyobb hatású tanítómestere. Most már örökké a mennyei pitypangmezőkben és a Paradicsom fáiban gyönyörködik. Tárt karokkal várták.”

Nagy és alázatos keresztény volt, aki otthon érezte magát talán az egész világon, de tudta, hogy igazi otthona mégsem a világban van; éppen ezért tudott annyi jót tenni érte. Az örök világosság fényeskedjék neki!

Örömmel várjuk a személyes megemlékezéseket a Párbeszéd Háza emailcímére (parbeszedhaza@jezsuita.hu).