Miskolci jezsus diákok adják elő a Képzelt riportot!

Az előadás tavasszal nagy sikert aratott többek között Miskolcon, Budapesten, és most meghívták a Szerzetesek Terére is.

 

Mire születtünk? Mit várunk az életünktől? Hogyan keressük a boldogságot? És tudunk-e ebben egymás segítségére lenni?

A miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Herpainé Velkey Klára tanárnő vezetette MAGIS kórusának több mint százfős kórusa magával a színpadi alkotással próbálja megválaszolni a Presser Gábor-Adamis Anna szerzőpáros mára klasszikusnak számító Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicaljében feltett kérdéseket. Tizenévesek mutatják be a darabot, s kiállnak más fiatalok elé, hogy szembenézzenek a fájdalmas valósággal és együtt keressék küldetésüket.

Az előadás honlapján olvashatjuk:

„A fiatalokat közelről érintő téma felkavaró: a drog, az erőszak, a valóságtól való elmenekülés, az érdektelenség, az élvezethajhászás veszélyei már-már hétköznapiak, nagyon is jelen vannak életünkben. Ugyanakkor a darabban szép példáját láthatjuk a hűségnek, az odaadásnak és a becsületes útkeresésnek, így tanulsággal is szolgál, s útmutatást ad a jövő felé.”

A musicalt színpadra állító és előadó fiatalok alkotó munkájuk során nagyon erős közösséggé formálódtak, amit életük meghatározó élményének tartanak.

Az előadás 2015. szeptember 19-én 19.30-kor kezdődik a Szerzetesek Tere Nagyszínpadán.

 

Szerkesztő: Kóczián Mária