Magyarország helyben segít! – Film készült a Hungary Helps munkájának eredményeiről

Hölvényi György EU-parlamenti képviselő, Böjte Csaba ferences szerzetes és Sajgó Szabolcs jezsuita tavaly a ninivei-fennsíkon járt, hogy az ottani keresztényekkel találkozzanak, és megnézzék, milyen módon lehetne segíteni a háború pusztította vidéken – nemcsak a keresztényeknek.

A csoportot elkísérte Marossy Géza operatőr-rendező és Siklósi Beatrix szerkesztő-riporter, aminek eredménye az „Övék a mennyek országa” című megrázó film volt. A képviselő és a két szerzetes, valamint Siklósi Beatrix és Marossy Géza késő ősszel Egyiptomba látogattak, amiről szintén készült filmes beszámoló. Az első és a második útról mi is beszámoltunk.

Éppen most, amikor a küldöttség újra a Közel-Keleten tartózkodik, az MTVA újabb filmjében mutatja be, hogy mi és hogyan valósult meg abból, amit az első látogatáson és azóta a helyi, főleg egyházi vezetőkkel való újabb találkozásokon elterveztek, egyeztettek. Megnyílt az iskola az iraki Erbilben, a magyar állam nagy értékű gyógyszeradománnyal támogat helyi kórházat. És felbecsülhetetlen, mit jelent a helyieknek, elsősorban a keresztényeknek, hogy van egy távoli európai ország, ahol nem feledkeztek el róluk.

A filmet erre a linkre kattintva tekintheti meg.

Fotó: Azbej Tristan/facebook.com