Keresztény Élet Közössége

A KÉK krisztushívő világiak világméretű közössége. Tagjai életüket az ignáci lelkiség alapján alakítják a Lelkigyakorlatok szerint. A KÉK lelkiségének célját a következő mondat fejezi ki legtisztábban: „Mindenben keresni és megtalálni Istent”. A KÉK azt kívánja, hogy tagjai lélekben mozgékonyak legyenek, folyamatosan késszé tegyék magukat arra, hogy meghallják Isten hívását, és erre készséggel válaszoljanak egész lényükkel mind a közösségben, mind a közösség segítségével.

A magyar KÉK sajátos szolgálata a Hétköznapok lelkigyakorlata, amelyet minden adventben és nagyböjtben meghirdet az érdeklődőknek.

Csoportjaink sajátosságai:

A tagok képzésének és fejlődésének jó eszköze a kisközösség. A rendszeres találkozás lehetővé teszi a tagoknak, hogy hitüket és életüket megosszák egymással, hiteles közösségi légkört teremtsenek, fogékonnyá váljanak Isten munkálkodása és a társadalmi bajok iránt is.

Jelenleg Budapesten, Miskolcon, Szegeden és Vecsésen működnek csoportjaink.

 

A KÉK budapesti közösségeinek egyike a Részecskék csoport, amelybe fiatal felnőttek tartoznak.

Találkozóinkat kéthetente csütörtök esténként 18-20 óra között tartjuk. Lényegében imacsoport vagyunk, ahol a Szent Ignác-i imamódokat gyakoroljuk, de minden évadnak van egy központi témája. Ez megjelenik a csoportbeszélgetések során is, amikor bensőséges spirituális tapasztalatainkat is megosztjuk egymással. A Nyitnikék csoport tavaly megszűnt; tagjai közül többen csatlakoztak csoportunkhoz. Közösségünk befogadó: minden érdeklődőt szeretettel várunk, aki igényli, hogy ignáci lelkigyakorlata élményeit folyamatosan, közösségben rendszeresen megismételje.

Elérhetőségek

Kontakt személy: Bárdosy Éva /bardosy.eva@gmail.com/

Honlapunk: www.magyarkek.hu

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/magyarkek/