Középpontban: a hála – a Gyökerek Tábor kapcsán

Idén 34 gyerek nyaralt Magyarországon a Gyökerek Tábor keretében július 1-9-ig – Erdélyből, Kárpátaljáról, a Délvidékről jöttek. A tábort többek között támogatja a Jézus Társasága Alapítvány is. Kampits Bence írása a támogatóknak rendezett hálavacsora után:

A hátrányos helyzetű határon túli magyar gyerekeknek szóló Gyökerek Tábor stábjaként (a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium diákjai és öregdiákjai) immár hagyományos jelleggel rendeztük meg idén is azt az estét/vacsorát, amelyet azért tartunk, hogy kifejezhessük köszönetünket azoknak, akik bármilyen úton-módon segítették a tábor megvalósulását, fejlődését.

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy arra a kincsre – amelyre 2003 óta minden nyáron a gyerekek figyelmét igyekszünk irányítani –, mi magunk is nagy megbecsüléssel tekintsünk: mégpedig a hálára. Hogy ne felejtsünk el köszönetet mondani, hogy meg tudjunk állni pár percre a hétköznapok szürkeségében és dinamizmusában, s egy nagy levegőt véve arra gondoljunk: köszönjük! A hálaadás után eláraszt az öröm és a kegyelem ajándéka. Hálásak lehetünk mindnyájan azért az érzésért, amikor segíthetünk a másiknak. S azért is, hogy mi – a tábor szervezői – ezt nagy tisztelettel és odafigyeléssel tudjuk fogadni és gyakorolni, felajánlva a Jóistennek. Mindehhez továbbra is a gyerekek és az ő kacagásuk, rajzaik, kézfogásaik, könnycseppjeik és hálaleveleik adják a legnagyobb motivációt és erőt. Többre nincs szükség. Egyetlen nevetés érdekében megéri munkálkodni.

 

Hisszük, hogy át tudjuk adni a „tegyetek jót, mert tudtok” látásmódot. Hisszük, hogy ez valóban mindenkinek a javára és örömére válik. Hisszük, hogy fantasztikus érték mindezért hálát adni és visszatekinteni, mi is történt velünk, velük. A fókuszpontunk itt van: KÖSZÖNET.

A Gyökerek Táborról itt olvashat még a Reflexión.

Mi is az a Gyökerek Tábor?

A Gyökerek Tábor Facebook-oldala