„KIBELEZÉS, LESZAVAZÁS VAGY SZÉLVIHAR ÉS ÉBREDÉS?”

Lackfi János író, költő elgondolkodtató bejegyzése Facebook oldalán Dr. Tuvya Zaretsky május 25-én, szombaton 10 órától megrendezésre kerülő előadásával kapcsolatban.

Azt, ugye, tudjuk, hogy nem a hírekből derül ki, mi folyik valóban a világban. Ott csak arról számolnak be, hogy „kibelezte, felrobbantotta, kijelentette, megcáfolta, összegezte, hasba rúgta, aláírta, nem írta alá, felszólalt, kitüntette, leszavazta, nyugdíjazta.”
Közben pedig elképesztő izgalmasan íródik a történelem, tűzzel és szélfúvással, találkozásokkal és imákkal, ébredésekkel és viharokkal.
Az egymásra sok hagyományos sebbel és gyanakvással tekintő kereszténység és zsidóság is ezerféle mintázatban kapcsolódik és közeledik egymáshoz, dinamikus mozgalmak erősödnek évtizedek óta a világban, ami persze nem számít hírnek.
Most egy nagyszabású egyéniség, Tuvya Zaretsky személyes tanúságtételén keresztül érthetjük meg ezeket a folyamatokat, és csodálkozhatunk rá Isten elképesztő tervére, amellyel fokról fokra közelíti egymáshoz az Ó- és a Újszövetség népét.”

Facebook link: https://www.facebook.com/events/298219444446987/