Pusztában // kiállítás Jaeger Tibor képzőművész alkotásaiból

2024. június 9-ig

A Faludi Galéria szeretettel vár minden érdeklődőt a Jaeger Tibor képzőművész alkotásaiból összeállított kiállítására a Párbeszéd Háza dísztermébe.

A kiállítás minden nap, 15.00 és 18.00 óra között látogatható 2024. június 9-ig. A belépés ingyenes.

Helyszín: Párbeszéd Háza, díszterem (1085 Budapest, Horánszky u. 20.)


Jaeger Tibor bemutatkozása

Kandinszkij mondja a Szellemiség a művészetben c. könyvében: „Az a művész, aki nem természeti jelenségek művészi utánzásában látja a célját, hanem aki elsősorban saját belső világának kifejezésére törekszik.”

Munkáimat túlnyomórészt a fekete, és a szürke árnyalatok dominálják. Számomra nagyon izgalmas téma az ember. Grafikáim a társadalmi kontextusukból kiragadott emberek körül mozognak. Célom a környezetükből kiragadva azok valós egzisztenciájukat megváltoztatva szürreális, vagy olykor groteszk hangot kapnak értelmezésemben. Látszólag semleges élethelyzetek átértelmezése történik.

Leülve a fehér lap elé szeretnék minél több bennem rejlő gondolatot kifejezni a papír négy oldala közé határolva, miként mondani szoktam, bekeretezett gondolatok. Ezek a gondolatok az emberi szabadság, méltóság  és a hittel kapcsolatos tűnődéseim, nézeteim és mely az esetemben a grafika útján valósul meg. A technika minden szépségeivel, sikereivel, lemondásaival, küzdelmeivel. Ezek a képi vívódásaim, kerültek papírra és láthatók ma itt ezen a tárlaton.