Németh Valéria: NAPVILÁG – Nap és pajzs az Úr

A ragyogó napkorong Isten uralmát hirdeti, amely fényével árasztja el és élteti ezt a világot. A pajzs minden időben a védelem eszközeként Isten gondoskodó szeretetéről, óvó-védő hatalmáról beszél. A kerámia terrakotta alapra készült színes mázak és lüszter használatával. A lüsztermáz Isten fény-voltát hangsúlyozza, amely azonban színeire bomolva, számtalan módon árad a földi világra, a mi életünkre. Ugyanakkor a pajzs-forma középpontja forogva kiemelkedik, így mozgásban tartja és energiával látja el a mindenséget.

A hét képe: NÉMETH VALÉRIA: NAPVILÁG – Nap és pajzs az Úr /zsoltárok: 84.12/

Kerámia mérete: 72×72

Németh Valéria:

A szatmári Erdőháton születtem és töltöttem gyermekkoromat. Kerámiával a főiskolai évek alatt kezdtem el foglalkozni Debrecenben Molnárné Ötvös Tünde tanítványaként. Később angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár oklevelet is szereztem a Debreceni Egyetemen. Négy gyermek édesanyja vagyok.
Az első érintéstől fogva tudtam, hogy az agyag nekem természetes közegem, egy életre szóló nagy szerelem. A kerámiában egyszerűen fogalmazok – lényegre törően és mindenki számára érthetően akarom átadni mind azt, amit a világból meglátok. Átírni valami módon az örök érvényű dolgokat a mának, a modern kor emberének, úgy hogy a dolgok időtlen szépsége legbelül megmaradjon, és a jelenben gyönyörködtessen.
Egyszerű fazekas agyagot és mázakat használok. Alapelemek az élet, a fény, a mindenség, az ember, az idő és mindezek lüktetése, mozgása. Alapelvem a közvetlenségbe öltöztetett mélység. Folytonosan foglalkoztat a Teremtő és a teremtett világ viszonya.
A teremtés erejét és a teremtettség boldogságát akarom agyagba gyúrni és rajta keresztül tovább sugározni.
Számomra az agyag érintése elemi öröm, Isten adta ajándék.

Elérhetőségek:

e-mail: nvaleeria@gmail.com

honlap: nvaleeria.hu

telefon: +36 30 322 1191

FB: Németh Valéria /Fine Art Ceramics

A kerámiák megrendelhetők.