Mecseki Hargita: Énekek éneke

A Faludi Galéria LELKIÁLLÍTÁS programjának online változataként Képnézegető címmel új lehetőséget ad képzőművészeti alkotások bemutatására. A felkért művészektől beérkezett alkotásokból válogatva egy-egy kép egy héten át lesz látható mint „A hét képe”. A művészek kérésünkre a „Lelkiállítás” hívószóra válaszul alkotásuk spirituális vonatkozásáról is írtak. Isten szép, minden szépségnek Ő a forrása.

A hét képe: Mecseki Hargita: Énekek éneke

Technika: mintázott szobor – viaszveszejtéses bronzöntés  (a képen samottos kőagyag technikával látható a mű)
Ár: 320 eFt
Elérhetőség: 06 30 856 9108

„Az Ószövetség egyik legszebb része az Énekek éneke.
A menyasszony és a vőlegény találkozása.

Gyönyörű költői képekkel illusztrálva, pl.
„Mily szép vagy kedvesem, mily szép vagy!
Szemeid galambok fátyolod mögött.”

2. rész 3. vers: „Bal karja a fejem alatt, jobbjával átölel engem.”

Az alkotásban ezt a pillanatot ragadtam meg és az Istentől megáldott testi-lelki harmóniát próbáltam ábrázolni.” – Mecseki Hargita

Lelkiállítás

Néma csöndben adott ideig keringenek a résztvevők a teremben az alkotások előtt – alkotástól alkotásig mennek teljes csöndben, addig, amíg az egyik alkotás ki nem kezd a nézőjével. Ha ez megtörténik, a néző megáll, hagyja magát “megdolgozni” a műalkotás által, lélekben kötekednek egymással. A maradék időt a gyakorlat végéig “édeskettesben” töltik. A légyott idejének múltával mindenki marad helyben, megfordul, háttal az alkotásnak behunyja a szemét és felidézi “kedvesét”, keresi, mi az az egy szó, kifejezés, ami legjobban leírja a találkozás keltette lelkiállapotot. Majd már nyitott szemmel sorra bemondják a résztvevők a bűvös szót, megosztásként.