A hét képe // Pelles Róbert: Vérző angyal, Vágy

A Faludi Galéria LELKIÁLLÍTÁS programjának online változataként Képnézegető címmel lehetőséget ad képzőművészeti alkotások bemutatására. A felkért művészektől beérkezett alkotásokból válogatva egy-egy kép egy héten át lesz látható mint „A hét képe”. A művészek kérésünkre a „Lelkiállítás” hívószóra válaszul alkotásuk spirituális vonatkozásáról is írtak. Isten szép, minden szépségnek Ő a forrása.

A hét képe I Pelles Róbert: Vérző angyal, Vágy

„A VÉRZŐ ANGYAL című festményem, az ártatlanul elítéltek és „megfeszítettekre” való gondolat jegyében született, nem titkoltan, de szándékosan nem direkt módon utalva Jézusra, de azokra is, akik valamely szent cél érdekében áldozták életüket. ”

„A VÁGY című festménnyel az esendőségre hajlamos egyszerű halandó reményét egy tisztább, jobb földi lét eléréséhez, és az azt vágyai szerint követő „másik világba” vettet hitét szerettem volna megjeleníteni.”

Lelkiállítás

Néma csöndben adott ideig keringenek a résztvevők a teremben az alkotások előtt – alkotástól alkotásig mennek teljes csöndben, addig, amíg az egyik alkotás ki nem kezd a nézőjével. Ha ez megtörténik, a néző megáll, hagyja magát “megdolgozni” a műalkotás által, lélekben kötekednek egymással. A maradék időt a gyakorlat végéig “édeskettesben” töltik. A légyott idejének múltával mindenki marad helyben, megfordul, háttal az alkotásnak behunyja a szemét és felidézi “kedvesét”, keresi, mi az az egy szó, kifejezés, ami legjobban leírja a találkozás keltette lelkiállapotot. Majd már nyitott szemmel sorra bemondják a résztvevők a bűvös szót, megosztásként.