A hét képe I Borsódy Eszter: Mégis

A Faludi Galéria LELKIÁLLÍTÁS programjának online változataként Képnézegető címmel lehetőséget ad képzőművészeti alkotások bemutatására. A felkért művészektől beérkezett alkotásokból válogatva egy-egy kép egy héten át lesz látható mint „A hét képe”. A művészek kérésünkre a „Lelkiállítás” hívószóra válaszul alkotásuk spirituális vonatkozásáról is írtak. Isten szép, minden szépségnek Ő a forrása.

A hét képe: Borsódy Eszter: Mégis

Mérete: 15x15cm /keret nélkül

Technikája: samott, mintázott egyéni technikával mázazott  kerámia falikép

„Ez a faliképem egy sorozat kiválasztott darabja.  Erőteljes plasztikai megfogalmazásával túlmutat a faliképek megszokott,  relief szintű megoldásain. A képen egy hasadás, és a hasadékból kitörő, kidomborodó, majd keresztesen felrepedő forma látható.  A sötét, grafitos síkból, egy narancsos, repedezéses felületű félgömb rajzolódik ki. A kerámián egymásnak ellenfeszülő energiák hitünket szimbolizálják, amely, mindenek ellenére, újra és újra az egyetlen valódi reményt adhatja az emberiségnek. Erre utal a „Mégis” cím.” Borsódy Eszter

Lelkiállítás

Néma csöndben adott ideig keringenek a résztvevők a teremben az alkotások előtt – alkotástól alkotásig mennek teljes csöndben, addig, amíg az egyik alkotás ki nem kezd a nézőjével. Ha ez megtörténik, a néző megáll, hagyja magát “megdolgozni” a műalkotás által, lélekben kötekednek egymással. A maradék időt a gyakorlat végéig “édeskettesben” töltik. A légyott idejének múltával mindenki marad helyben, megfordul, háttal az alkotásnak behunyja a szemét és felidézi “kedvesét”, keresi, mi az az egy szó, kifejezés, ami legjobban leírja a találkozás keltette lelkiállapotot. Majd már nyitott szemmel sorra bemondják a résztvevők a bűvös szót, megosztásként.