Elindult kaszapistvan.hu

A Szerzetesek Évéhez kapcsolódva Kaszap István születésének 100., halálának 80. évfordulója alkalmából jubileumi programsorozatot rendez közösen a magyarországi jezsuita rend, a Székesfehérvári Egyházmegye, a Magyar Cserkészszövetség és a ciszterci szerzetesrend.

Az ünnepi év eseményeit végigkíséri majd a http://www.kaszapistvan.hu honlap, amelyen interjúk, visszaemlékezések, Kaszap István életéhez és szellemiségéhez kapcsolódó tartalmak, internetes játék és folyamatos program-meghirdetések várják a látogatókat. A honlapot és a programokat Forrai Tamás Gergely jezsuita provinciális mutatta be múlt szerdai sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, hogy a Kaszap István Év mottója – „Van célom” – felhívja az elköteleződéstől félő vagy a céltalanság útvesztőjében sodródó fiatalok figyelmét a nagyobb célokért áldozott élet értékére és értelmére. Kaszap István még a 20. születésnapját sem érhette meg, rövid életében mégis olyan céltudatosságról és elkötelezettségről tett tanúságot, ami példa sok útkereső fiatal számára.

A fiatalokat interaktív, játékos módon a http://www.kaszapistvan.hu honlappal szólítják meg a szervezők.