„A LEVÉL – Üzenet Földünkért” – Segíts eljuttatni a Szentatya üzenetét a közösségedhez!

Szervezz közösségi vetítést!

A Laudato Si’ Mozgalom és a Vatikán Átfogó Emberi Fejlődés dikasztériumának együttműködése alapján született meg a The Letter (A LEVÉL) című dokumentumfilm Ferenc pápa Laudato Si’ – „Áldott légy” kezdetű enciklikájáról, melyet 2015-ben írt a környezeti krízisről és közös otthonunk megóvásáról. A Szentatya a körlevélben kifejezte óhaját, miszerint „mindenkivel párbeszédet” szeretne kezdeni erről a témáról.

A film magyar feliratos változatának bemutatója 2023. április 19-én a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága és a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia közös szervezésben valósult meg a Párbeszéd Házában.

A film hivatalos magyar feliratozású verziója már bárki számára elérhető az alábbi linken történő regisztrációt követően: https://www.theletterfilm.org/hu/vetitest/

Szervezz közösségi vetítést, hogy minél több emberhez eljuthasson Ferenc pápa üzenete!

A magyarországi közösségi vetítések megkönnyítésére készült egy központi magyar nyelvű honlap, ahol elérhető a közösségi vetítés regisztrációja (a regisztrációt követően válik hozzáférhetővé a magyar feliratos film), és minden technikai és egyéb információ.

A filmről

A világ négy különböző pontjáról hívtak meg olyan egyszerű, de felelős embereket, akik az addig méltatlanul elnyomott „hangokat” közvetíthették a Földünk sorsát érintő kérdésekben. A Szenegálból, az Amazonas vidékéről, Indiából és Hawaiiról érkező szereplők eddig példa nélküli párbeszédet folytathattak Ferenc pápával, képviselve a klíma-menekültek, az őslakosok, a fiatalok és a természet szempontjait. Ez a dokumentumfilm a Rómába vezető útjukat, és az ott lezajlott rendkívüli élményeiket követi nyomon, tele megindító személyes történetekkel, valamint a bolygónk válságáról, illetve annak természetre és emberekre gyakorolt hatásáról szóló fejleményekkel.