Alkalom és lehetőség az elcsendesedésre, elmélyedésre

Már zajlanak a BELVÁROSI CSEND eseményei a Párbeszéd Házában. A február közepétől május végéig, nagyböjt elejétől pünkösdig tartó programsorozat mottója: „Mindnyájan az Ő teljességéből kaptunk…” (Jn 1,16) A gazdag program aktuális ajánlatából szemezgetünk.

A filmek kedvelőit a Vászonjézus filmklub várja:

március 6. 18.00 Vetített film: Roberto Rossellini: Messiás (1975, 150 perc). A vetítést beszélgetés követ, szakértő moderátorok részvételével.

március 20. 18.00 Vetített film: Giacomo Campiotti: Názáreti Mária (2012, 110 p). A vetítést beszélgetés követ, szakértő moderátorok részvételével.

A jezsuiták küldetésüknek tekintik az együttimádkozást, az elmélyülést, elmélyítést az imatapasztalatban:

március 3. 9.00 Szemlélődő csendes imanap Sajgó Szabolcs SJ vezetésével. A program regisztrációköteles. Jelentkezés a titkarsag@parbeszedhaza.hu e-mail címen.

március 6. 19.00 INIGO imaest a nagyböjtben. A nagyböjti alkalmakkor meghívott személy tartja az elmélkedést. A március 6-i vendég: Mezinger Gabriella SJC.

A Párbeszéd Házában évente több kiállítás is megtekinthető:

március 5. 16.00 Megragadott pillanatok finisszázs. Nyilasi Tibor festőművész, grafikus, mozaikművész, művészetpedagógus kiállítása.

   

   És megszólal a történelem is:

március 28. 17.00 Konferencia a lengyel és magyar Katolikus Egyház II. világháború alatti zsidómentő tevékenységéről Lengyelország budapesti Nagykövetsége, a Lengyel Intézet és a Párbeszéd Háza közös szervezésében.

 

Fotó: Pixabay