A hét képe // Bogdán Julianna: Egy + forma

A Faludi Galéria LELKIÁLLÍTÁS programjának online változataként Képnézegető címmel lehetőséget ad képzőművészeti alkotások bemutatására. A felkért művészektől beérkezett alkotásokból válogatva egy-egy kép egy héten át lesz látható mint „A hét képe”. A művészek kérésünkre a „Lelkiállítás” hívószóra válaszul alkotásuk spirituális vonatkozásáról is írtak. Isten szép, minden szépségnek Ő a forrása.

A hét képe // Bogdán Julianna: Egy + forma

Egy fotómból (Nikon D60 / digitális fényképezőgép) és három festményemből (acryl, vászon / digitális formában) alkottam meg új képeim. Digitális szerkesztő programot használva, melynek kezelésében segítségemre volt Hegedüs Márton. A képeket eredeti valójukban használtam fel, nem adtam hozzájuk semmi pluszt, illetve nem vettem el belőlük semmit csupán részletet vágtam ki.
 
A képeket nyomdai technológiával elő is lehet állítani, vászonra printelve vakrámára feszítve, s így tovább festve életre keltve őket. 
Mérete.: 70×160 vagy 70×40-70×80-70×40

„Minden jel arra mutat, hogy a szellem számára létezik egy olyan pont, ahonnan nézve élet és halál, valóság és képzelet, múlt és jövő, megosztható és megoszthatatlan, magas és alacson már nem ellentmondásként érzékelhetők.”  André Breton: A szürrealizmus második kiáltványa. 1930

Lelkiállítás

Néma csöndben adott ideig keringenek a résztvevők a teremben az alkotások előtt – alkotástól alkotásig mennek teljes csöndben, addig, amíg az egyik alkotás ki nem kezd a nézőjével. Ha ez megtörténik, a néző megáll, hagyja magát “megdolgozni” a műalkotás által, lélekben kötekednek egymással. A maradék időt a gyakorlat végéig “édeskettesben” töltik. A légyott idejének múltával mindenki marad helyben, megfordul, háttal az alkotásnak behunyja a szemét és felidézi “kedvesét”, keresi, mi az az egy szó, kifejezés, ami legjobban leírja a találkozás keltette lelkiállapotot. Majd már nyitott szemmel sorra bemondják a résztvevők a bűvös szót, megosztásként.

Korábbi lekiállítások:

Lelkiállítás a Jezsuita Szigeten (Marsai Ágnes grafikus művész Bibliai képek című tárlatának segítségével)
Lelkiállítás Kákonyi Júliával I.
Lelkiállítás Kákonyi Júliával és Sajgó Szabolcs SJ-vel