A csend nem ismer határokat!

Táncmeditáció, csend-túra, paraliturgikus előadás, filmmeditáció stb.– izgalmasan hangzó programok! Február végétől zajlanak a Belvárosi Csend programsorozat eseményei, amelyek idén is várják a tavaszi, ébredő, egyre zajosabb nagyvárosban az elcsendesedésre vágyókat. De nem csak itt, hanem a város békésebb pontjain, sőt, a főváros dzsungelén kívül is! Kifejezetten spirituális programok a kínálatból:

A budai Virányoson, a Forrás Lelkiségi Központban minden második kedden 18 és 20 óra között Csókási Anna SRJC tart táncmeditációt, a legközelebbi alkalom március 24-én lesz.

Csobánkán a segítő nővérek vezetésével nagyböjti csend-túra lesz: (Kísérők: Czakó Ágnes SA és Both Vanda SA. Jelentkezés 03.16-ig: csobanka@segitonoverek.hu). Szintén távol a fővárostól:a dobogókői Manréza rendszeres meditációs vasárnapja április 12-én illetve május 3-án bekapcsolódik a Belvárosi csend rendezvényeinek sorába.

Izgalmas, sőt, titokzatos a következő program: Fabula matris címmel a Parastudio tart paraliturgikus előadást a Párbeszéd Házában március 28-án, és egy másik előadást KASZAP címmel 04. 25-én. Mindkét alkalommal 18 órára várják az érdeklődőket.

Milyen jó lenne, ha mindig a megfelelő módon tudnánk a körülöttünk élőkkel, szeretteinkkel kommunikálni! Workshopot rendeznek az Oázisban az erőszakmentes kommunikációról 04.13. 17 órától.

Hogyan válhat egy film megtekintése, átélése imává? Filmmeditációt vezet Sajgó Szabolcs SJ Naoko Ogigami Rövidlátók című filmje kapcsán április 21-én 18 órakor, majd a későbbiekben Szaladják István Madárszabadító, felső, szél című filmje is sorra kerül.

Szerkesztő: Kóczián Mária

Nyitókép