Újságírás képzés vizsgamunkák

Az „Újságírás a XXI. században” című kommunikációs kurzusunk hallgatói vizsgamunkáikban mutatják meg elsajátított tudásukat.

Bujk-Földesi Tünde: Mentett kutyából embermentő – Így kutat fel eltűnt embereket az örökbefogadott Níla

Kovács Ilka februárban mentőkutyás önkéntesként Törökországban kutatott túlélők után. Ráadásul egy olyan állattal, amely korábban – mert rettenetes körülmények között élt – maga is megmentésre szorult. Arról beszélgettünk, hogyan teltek Ilka számára a katasztrófa utáni napok.

Fogarasiné Pusztai Virág: Utolsóként kapta meg a gyermekbénulást Magyarországon – „Nálam a »megszoksz vagy megszöksz«-ből az utóbbi nem jött szóba”

Szánti Iván, aki utoljára kapta el Magyarországon a vírusos gyermekbénulást, a barátom most már több mint harminc éve. Míg én kamaszként a hitemet és az identitásomat kerestem, ő már teológiát végzett, világlátott, érett fiatalember volt, akinek azonban csak három ujja mozog, mégis hatással van a környezetére. Miben rejlik a kisugárzása? Reményteli gondolkodásmódjában, vagy az óriási mosolyában? Mindkettőben. Interjúnkban az életéről, erőforrásairól és kalandjairól kérdezem.

Barlay Gábor: Sziklára épített életek – Kárpátaljai beszámoló a háború első évéről

Az ukrajnai háború kitörésének első évfordulóján Popovicsné Palojtay Mártát, a munkácsi egyházmegye pasztorális ügyeinek püspöki titkárát, az egyházmegyei karitász segélykoordinátorát az Új Város Online munkatársa, Barlay Gábor kérdezte háborúról, békéről, reményről és a segítségnyújtás lehetséges módjairól. Az alábbiakban részletet közlünk az interjúból.

Varga Kamill OFM: „Sziasztok, Sándor vagyok, alkoholista”

Nem elég abbahagyni az ivást, hanem lelkileg is fejlődni kell – mondja Sándor, aki már húsz éve tagja az Anonim Alkoholisták (AA) gyöngyösi csoportjának. Vele beszélgetett az alkohollal való megküzdésről, a józanodás útjáról és a közösség elveiről Varga Kamill OFM, akinek ez az írás a mestermunkája a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia újságíró-tanfolyamán.