Musica Sacra Kórus

A Musica Sacra Kórus 1970-ben alakult különböző hittanos közösségek fiatal tagjaiból. Céljuk akkor és azóta is Isten dícsérete a Szent liturgiában a kóruséneklésen keresztül. Természetes nem cask szentmiséken, hanem különböző eseményeken, esküvőkökön, egyházzenei koncerteken is fellépnek. Többször jártak külföldön is, pl. Olaszországban,  Németországan,,Lengyelországban, Ausztriában, Délvidéken és Felvidéken. A kórus immár lassan 50 éve alatt mindig igyekeznek egy-egy atyával szorosabb kapcsolatot tartani, aki az együttes lelki gondozásában részt tud vállalni. Fontosnak tartják, hogy  az éneklés szolgálata valóban az igehirdetés eszköze legyen. Az elmút évtizedek alatt rendszeresen énekeltek a Jézus Szíve Templomban, de a Párbeszéd Házának a kápolnáját is többször töltötték be hangjukkal. 

 

A Kórus próbaterme is a PH-ban van, amióta helyreállították ezt a csodálatos épületet, ugyanis az énekkar létszáma annyira feldúsult időköben, hogy a templom hehelyiségei nem tudták befogadni az együttest. Több lemezük megjelent saját gondozásban, részben studio, részben pedig koncertfelvétel formájában.

 

A kórus karnagya 1988 szeptemberétől Rónaszéki Tamás hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Béla Konzervatórium Művésztanára. Hangszerével gyakran színesíti az együttes fellépéseit.