Műhely-beszélgetés a teremtésvédelemről

2022. december 6.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Eötvös József Kutatóközpont, Vallás és Társadalom Kutatóintézet, mint szervező, a Pázmány Péter Katolikus Tudományegyetem, mint társszervező, valamint a PPKE, II. János Pál Pápa Kutatóközpont Teremtésvédelem Kutatóintézet, mint támogató szeretettel vár minden érdeklődőt a “Műhely-beszélgetés a teremtésvédelemről” című kerekasztal beszélgetésre.

IDŐPONT

2022. december 6. 18.00-20.00 óráig

HELYSZÍN

NKE Szárnyépület,1083 Budapest, Ludovika tér 1. John Lukacs Társalgó

MEGHÍVOTT VENDÉGEK

PROGRAM

17.40  Regisztráció
18.00  Köszöntő, felvezetés – Dr. Bauer Lilla, kutatóintézeti tag
18.10  Beszélgetés a meghívott vendégekkel
19.15  Közönség kérdések
19.45  Zárás

A rendezvény kollégiumi pontszerző esemény.

Megjelent az „Átfogó ökológia” tanulmánykötet

A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia (FFJA) 2022. október 20-án mutatta be az „Átfogó ökológia. Párbeszéd hit és tudomány között a Laudato si’ enciklika jegyében” című tanulmánykötetét. Az FFJA „Átfogó ökológia” fórumsorozatának eredményeit összegző kötet az újraindult Agóra sorozat részeként, a Jezsuita Kiadó kiadásában és az FFJA gondozásában jelent meg.

Átfogó ökológia

A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia 2022-ben új, fenntartható fejlődéssel, teremtésvédelemmel foglalkozó programot indít, amely a katolikus hit talaján az egyház és a tudomány környezeti kérdésekben kialakított álláspontjainak közelítését, integrált teremtésvédelmi és fenntartható fejlődési szemléletbe történő összegzését célozza meg. A program nyolc részes interaktív fórumsorozatát 2022. január és június között rendezzük. Az egyes alkalmakra a honlapon keresztül lehet regisztrálni.