Keresztény Mentor Műhely II.

A keresztény mentori kapcsolat alapvető területei.

Kiknek szól a képzés?

Azoknak, akik elvégezték a műhely I-et. A műhelysorozat olyan felnőttek számára javasolt, akik munkakörükből, illetve mindennapos élethelyzetükből fakadóan másokat segítenek az emberi és a hitbeli fejlődés útján, és ebben szeretnének elmélyülni és továbbfejlődni. Bárki jelentkezhet, aki napi tevékenysége, munkája során emberekkel foglalkozik, és szívesen segíti őket a hiteles keresztény életben (lehet segítő foglalkozású: tanár, pap, lelkész, hitoktató, orvos, ápoló, szociális munkás csakúgy, mint a lelki élet integritását átadni vágyó szülő, fodrász, mérnök, ügyvéd stb.).

Mit nyújt?

A műhelysorozat elméleti képzés (előadások) és gyakorlatok (kiscsoportos munka, egyéni reflexiós feladatok) formájában kínál saját élményt, iránymutatást és eszközrendszert. A műhely II. a műhely I-re épül, és további tudnivalókat nyújt ahhoz, hogy értő, felkészült és hitre épülő támogatást tudjunk adni a hozzánk fordulóknak. A két műhely együtt válik kerek egésszé.

Hol szervezzük?

Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia, Párbeszéd Háza (Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 20.)

Mennyi időben?

5 hétköznap este, 3-3 órában a Műhely II. a keresztény mentori kapcsolat alapvető területeibe ad betekintést.

 1. a)  Az élet és a lelki út kapcsolata
 2. b)  Spirituális alkatok
 3. c)  Az imaélet és sajátosságai
 4. d)  Hit a krízisben, krízis a hitben
 5. e)  Etikai és pszichológiai megfontolások a keresztény mentori kapcsolatban

Hány főnek?

Min. 20, max. 25 fő

Mikor indul?

2021. ősz

Részvételi díj - / fő vagy Csoport

50 000 Ft/fő (diákoknak és nyugdíjasoknak 35 000 Ft/fő), amelyet az online jelentkezést követően átutalással szükséges befizetni ahhoz, hogy a jelentkezés érvényessé váljon. A díjról kiállított számlát az első alkalommal adjuk át. Kérjük, hogy céges befizetés esetén az online jelentkezéskor jelezze, ha a számlára az utaláshoz előzetesen szüksége van.

Jelentkezési határidő:

2021. ősz

Műhelyvezető

Dr. Hélisz Katalin, Lelkigondozó és metálhigiénés szakember, a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia és az Ignáci Lelkiségi Központ Lelkivezető és lelkigyakorlat-kísérő képzésének munkatársa, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Pasztorális Tanácsadó mesterképzésének oktatója.

A korábbi Keresztény Mentor Műhelyek résztvevőinek visszajelzései:

 • “Azt vártam ettől a műhelytől, hogy ismereteket ad át, de ennél sokkal összetettebb volt. Lehetőséget adott a mélyülésre, a kapcsolatok, leginkább az Istenkapcsolat szorosabbá tételére. Tetszett, hogy lendületes, erőteljes, ugyanakkor “csendes” volt.”
 • “Sokat jelentett, hogy a gyakorlatias elemek együtt voltak a mély spirituális tartalommal.”
 • “Azért jöttem, hogy gyakorlati segítséget kapjak, amivel biztosabban tudok haladni a mentorálásban. Ezen felül olyan spirituális részek is voltak benne, amik belülről formáltak át, a szívemet, nemcsak az agyamat!”
 • “Kati nagyon nagy figyelemmel, gyöngéd vezetéssel, sok személyes példával, gyakorlattal tanított. Szembesültem a saját törékenységemmel, de rájöttem, hogy épp ez az út, ha mások mellé szeretnék állni a hitben. Hála, köszönet érte!”
 • “Hálás vagyok mindenért, amit ezen a műhelyen keresztül kaphattam. Túlhaladta minden elvárásom és álmom. Annyira mély és mégis fogható és gyakorlatias volt. Az információ a szívemig hatolt.”
 • “Az előadó hiteles, teljes odaadott, részünkre átadott szívvel volt jelen. Amit mond, azt teszi. Hálás vagyok a műhely lehetőségéért!”
 •  “Az elmélet és gyakorlatok mellett számomra egy lelkigyakorlat is volt ez a műhely. Sokat jelentett az is, hogy a kiscsoportokban nagyon őszintén tudtunk egymás felé megnyílni, miközben az empátiát gyakoroltam.”
 • “Tartalmában és személyes hitelességében is professzionális képzésben vettem részt.”