Keresztény Mentor Műhely II.

A keresztény mentori kapcsolat alapvető területei.

Kiknek szól a képzés?

Azoknak, akik elvégezték a műhely I-et. A műhelysorozat olyan felnőttek számára javasolt, akik munkakörükből, illetve mindennapos élethelyzetükből fakadóan másokat segítenek az emberi és a hitbeli fejlődés útján, és ebben szeretnének elmélyülni és továbbfejlődni. Bárki jelentkezhet, aki napi tevékenysége, munkája során emberekkel foglalkozik, és szívesen segíti őket a hiteles keresztény életben (lehet segítő foglalkozású: tanár, pap, lelkész, hitoktató, orvos, ápoló, szociális munkás csakúgy, mint a lelki élet integritását átadni vágyó szülő, fodrász, mérnök, ügyvéd stb.).

Mit nyújt?

A műhelysorozat elméleti képzés (előadások) és gyakorlatok (kiscsoportos munka, egyéni reflexiós feladatok) formájában kínál saját élményt, iránymutatást és eszközrendszert. A műhely II. a műhely I-re épül, és további tudnivalókat nyújt ahhoz, hogy értő, felkészült és hitre épülő támogatást tudjunk adni a hozzánk fordulóknak. A két műhely együtt válik kerek egésszé.

Hol szervezzük?

Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia, Párbeszéd Háza (Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 20.)

Mennyi időben?

Szeptember 3. szombat
17:00-20:30 – Az élet és a lelki út kapcsolata
Szeptember 4. vasárnap
9:30-13:00 – Spirituális alkatok
(szentmise reggel 8:30-kor a Jézus szíve templomban)

Szeptember 10. szombat
17:00-20:30 –  Az imaélet és sajátosságai
Szeptember 11. vasárnap
9:30-13:00 –  Hit a krízisben, krízis a hitben
14:00-17:30  – Etikai és pszichológiai megfontolások a keresztény mentori kapcsolatban (szentmise reggel 8:30-kor a Jézus szíve templomban)

Hány főnek?

Min. 20, max. 25 fő (MEGTELT)

Mikor indul?

2022. szeptember 3. (szombat)

Részvételi díj - / fő vagy Csoport

50 000 Ft/fő (diákoknak és nyugdíjasoknak 35 000 Ft/fő), amelyet az online jelentkezést követően átutalással szükséges befizetni ahhoz, hogy a jelentkezés érvényessé váljon. A díjról kiállított számlát elektronikusan juttatjuk el Önhöz az utalást követően. Kérjük, hogy céges befizetés esetén az online jelentkezéskor jelezze, ha a számlára az utaláshoz előzetesen szüksége van.

Jelentkezési határidő:

2022. július 20., szerda (A JELENTKEZÉS LEZÁRULT)

Műhelyvezető

Dr. Hélisz Katalin, Lelkigondozó és metálhigiénés szakember, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Pszichológia Tanszékének mesteroktatója, a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia és az Ignáci és Lelkiségi Központ Lelkivezető és lelkigyakorlat-kísérő képzésének munkatársa.

A korábbi Keresztény Mentor Műhelyek résztvevőinek visszajelzései:

  • „Azt vártam ettől a műhelytől, hogy ismereteket ad át, de ennél sokkal összetettebb volt. Lehetőséget adott a mélyülésre, a kapcsolatok, leginkább az Istenkapcsolat szorosabbá tételére. Tetszett, hogy lendületes, erőteljes, ugyanakkor „csendes” volt.”
  • „Sokat jelentett, hogy a gyakorlatias elemek együtt voltak a mély spirituális tartalommal.”
  • „Azért jöttem, hogy gyakorlati segítséget kapjak, amivel biztosabban tudok haladni a mentorálásban. Ezen felül olyan spirituális részek is voltak benne, amik belülről formáltak át, a szívemet, nemcsak az agyamat!”
  • „Kati nagyon nagy figyelemmel, gyöngéd vezetéssel, sok személyes példával, gyakorlattal tanított. Szembesültem a saját törékenységemmel, de rájöttem, hogy épp ez az út, ha mások mellé szeretnék állni a hitben. Hála, köszönet érte!”
  • „Hálás vagyok mindenért, amit ezen a műhelyen keresztül kaphattam. Túlhaladta minden elvárásom és álmom. Annyira mély és mégis fogható és gyakorlatias volt. Az információ a szívemig hatolt.”
  • „Az előadó hiteles, teljes odaadott, részünkre átadott szívvel volt jelen. Amit mond, azt teszi. Hálás vagyok a műhely lehetőségéért!”
  •  „Az elmélet és gyakorlatok mellett számomra egy lelkigyakorlat is volt ez a műhely. Sokat jelentett az is, hogy a kiscsoportokban nagyon őszintén tudtunk egymás felé megnyílni, miközben az empátiát gyakoroltam.”
  • „Tartalmában és személyes hitelességében is professzionális képzésben vettem részt.”