Hogyan legyünk boldogok?

7 alkalmas műhely és csoportmunka 40-50 éves egyedülállóknak

Kiknek szól a műhely?

Kezünkbe vehetjük-e a sorsunkat, vagy csak sodródunk tehetetlenül? Múlik-e rajtunk is a saját boldogságunk, vagy kiszolgáltatottak vagyunk a sorsnak?

Ezek a kérdések mindnyájunkat foglalkoztatnak.

Arra hívunk, hogy tevékenyen és elmélyült belső munkával keressünk válaszokat az életünket meghatározó kérdésre: hogyan lehetünk boldogok? A 7 alkalmas csoportmunkát elsősorban 40-50 éves egyedülállóknak indítjuk, akik szeretnének tenni magukért.

Mit nyújt?

Műhelyünk során megismerjük azokat a boldogságmítoszokat, amelyektől – tévesen és makacsul – a boldogságunkat reméljük.
Körüljárjuk, feldolgozzuk, hol is tartunk most, és kinyitjuk, kitágítjuk az eddigi lehetőségeink sorát. Szempontokat találunk az elengedéshez. Ahhoz keresünk eszközöket, hogy friss szemlélettel tekinthessünk a valóságra, hogy minél inkább a jelenben éljünk, hogy rátaláljunk a megbocsátásra, a hála lelkületére és felismerjünk új lehetőségeket a személyes kibontakozásunkhoz.

Hol szervezzük?

Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia (Párbeszéd Háza, 1085 Budapest, Horánszky u. 20.)

Mennyi időben?

2024. április 2., 16., 30., május 7., 21., június 4., 18., keddi napokon 18.00-20.30 között (7 x 2,5 óra)

Hány főnek?

Min. 12, max. 16 fő

Mikor indul?

2024. április 2. (kedd)

Részvételi díj

38 000 Ft/fő, amelyet az online jelentkezést és az opcionális személyes beszélgetést követően átutalással szükséges befizetni ahhoz, hogy a részvétel érvényessé váljon.

(A díjról kiállított számlát elektronikusan juttatjuk el Önhöz az utalást követően a regisztrációkor megadott email címre. Kérjük, hogy céges befizetés esetén az online jelentkezést követően az ffja@jezsuita.hu e-mail címen jelezze, ha a számlára az utaláshoz előzetesen szüksége van.)

Jelentkezési határidő:

2024. március 10. (vasárnap) 24.00 óra

MŰHELYVEZETŐK

Babarczy Veronika

Kommunikációs területről szerzett, valamint tervezői-, alkotói tapasztalatokkal érkezett a segítő irányba. Évekig vezetett amatőr színházi társulatot, filmklubokat, többek között a Faludi Ferenc Akadémián is, majd a Pálferi Alapítvány könyves önsegítő csoportjában volt csoportkoordinátor. A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében szerzett diplomát. Az egyéni kísérés mellett különböző önismereti fókuszú csoportokat is vezet.
Korábban már dolgoztak együtt Hofi atyával, a cigánypasztoráció számára szerveztek támogatói koncertet a Párbeszéd Házában.

Hofher József SJ

Közel 20 éven át foglalkozott romapasztorációval. 2011-ben roma fiatalok kezdeményezésére, velük közösen, rendi jóváhagyással hozták létre a Jezsuita Roma Egyetemi Szakkollégiumot, melynek éveken át lelki vezetője volt. Egyik szervezője volt a Jézusi gyaloglás programnak, amelyben a szemlélődő imamód összekapcsolódik a mozgással. Rendszeresen tart lelkigyakorlatokat, számos csoportot vezet házasoknak, időseknek. Szemlélődő imát tanít a Párbeszéd Háza különböző csoportjai számára szervezett alkalmain.

A jelentkezés menete

Jelentkezési határidő: 2024. március 10. (vasárnap) 24.00 óra

A felvételi folyamat lépései:

  • a jelentkezési lap kitöltése a „Jelentkezés” gombra kattintva (2024. március 10-ig)
  • opcionális személyes beszélgetés, amelynek keretében megismerhetik a műhelyvezetőket és a műhelyről kérdezhetnek (2024. március 18. vagy 19. 18.00-20.00 óra között)
  • a részvételi díj befizetése az opcionális személyes beszélgetést követően, de legkésőbb 2024. március 25. hétfő 12.00-ig

A műhellyel kapcsolatos kérdés esetén az ffja@jezsuita.hu készséggel állunk rendelkezésére.